Ik voel me schuldig
Silvia

19/01/2007 om 10:14:37

Ik ben huismoeder met 2 kindjes. Sta er alleen voor, want mijn man heeft me al een tijdje geleden verlaten. Ik sta nu 24h/24h in dienst van mijn kinderen, en heb amper tijd voor mezelf. Wanneer ik mijn kinderen dan even achterlaat bij mijn mama voel ik me ontzettend schuldig. Ik geraak er zo niet echt uit eerlijk gezegd. Wat denken jullie hierover?
Citeren

Nancy

22/01/2007 om 9:22:51

Hallo, ik denk dat die schuldgevoelens normaal zijn maar dat wil niet zeggen dat je je erbij moet neerleggen. Je moet jezelf verplichten om over die schulgevoelens heen te raken, wat natuurlijk niet gemakkelijk is... Mijn man heeft zijn koffers gepakt toen ik 4 maanden zwanger was. Vanaf die dag voel ik mij schuldig tov van mijn kind dat het zonder vader moet opgroeien. Ik stond dagelijks op met het gevoel dat ik gefaald had... en nu is mijn dochtertje 2 en sommige dagen heb ik het nog moeilijk. Dankzij de hulp van vrienden en familie (en ben ook 6 maanden naar een psycholoog geweest) zie het de meeste dagen wel zitten en heb ik terug het zelfvertrouwen dat nodig is om een kind alleen op te voeden. Af en toe tijd voor jezelf nemen, is daarbij essentieel. Denk eraan dat je kinderen zich beter voelen bij een gelukkige mama die ook af en toe plezier heeft... Bovendien vinden ze het bovendien zelf waarschijnlijk heel leuk om eens bij iemand anders te zijn. Aarzel dus niet om eens te gaan sporten, iets te drinken met een vriendien, je te laten masseren, whatever... alles om je eens lekker in je vel te voelen!!!
Citeren

Liesbeth

29/01/2007 om 14:58:09

Als alleenstaande mama is het natuurlijk extra hard. Het is dan ook normaal dat je het even niet meer ziet zitten. Je moet het werk van 2 doen, en je kan je hart niet eens uitstorten bij je partner. Belangrijk is het dat je bij iemand anders terecht kan. Kan je genoeg bij bijvoorbeeld je mama terecht?
Citeren

Nancy

05/02/2007 om 15:51:55

Hey Silvia, ondertussen al iets geprobeerd/ondernomen?? Blijf zeker niet bij de pakken zitten!!
Citeren

Gast

23/02/2007 om 14:57:15

Als alleenstaande moeder is het indd zeer moeilijk. Zelf heb ik ook nauwelijks de tijd om iets anders te doen. Ofwel werk ik voor mijn job ofwel thuis. Vrije tijd ken ik niet meer.
Citeren

Karen

04/05/2007 om 15:34:48

schuldig voelen is tijdverlies. Kinderen hebben nood aan een gelukkige mama
Citeren

Gast

21/05/2007 om 11:13:47

Kinderen worden groter en gaan zich ook niet schuldig voelen wanneer zij uitgaan en mama alleen zit!!!!!
Citeren

ikke

20/06/2007 om 21:54:42

Wat hebben die mannen toch, losers zijn het, echte losers, als ge kunt poepen kunt ge ook voor a joeng zorgen !!!!! Dat zegt zelfs deze 32 jarige man die geen kinderen wou (en nog altijd niet trouwens) maar blijf mijn vrouwtje toch steunen, ondanks wat ze me geflikt heeft met haar "oeps te lichte pil gepakt, en stiekem doorgespoeld" verhaal. Trouwens ik voel me niet schuldig om ze een week bij mijn ouders te droppen hoor, vrije tijd gaat voor en die kinderen gaan er geen spijt van hebben dat ze daar zitten.
Citeren

Blijf op de hoogte ! Activiteiten, recepten, wedstrijden,
Ik zoek
een adres!

Mijn kortingen
Het Leerhof
Welkomstdrankje met koekje/snoepje bij aankomst Gratis baby...
Papa Chico Animatie bedri
speciale korting van 5% op vertoon van famidookaart...
Lalali
Ontvang 5€ korting op je bestelling met de code FAMIDO...
Meer kortingen [+]

Fatal error: Call to undefined method famiweb::close() in /var/vwww/vhosts/famidoo.be/httpdocs/famidoo/forum_nl/fmessages.php on line 2341