Zou een kindje willen adopteren
Saskia

17/01/2007 om 13:16:05

Hey iedereen, ik zou graag een kindje adopteren, maar wil me toch iets meer informeren. Kunnen ouders die al geadopteerd hebben me wat kunnen vertellen... waarvoor moet je opletten, wat viel er tegen of juist heel goed mee? Kortom ik zou me graag wat voorbereiden op een mogelijke adoptie.
Citeren

postindebox
Nieuw
Berichten : 23
Berichten
Famisurfer sinds : 08/03/2007 Sarah, Gent, 40 jaar
kinderen : geen!

11/03/2007 om 21:59:06

spijtig dat hier nog geen reactie op gekomen is. Ik ben wel benieuwd hoe het met je (en je beslissing) staat ondertussen! Ik vind adoptie zelf ook hl interessant, maar ben toch wat bang soms over de mogelijke gevolgen.... Heb je al naar de nieuwe docureeks op Een gekeken over adoptie? Die schijnt wel goed te zijn (heb het zelf nog niet kunnen zien) Misschien vind je daar wat antwoorden?
Citeren

mama_diana
Nieuw
Berichten : 20
Berichten
Famisurfer sinds : 02/03/2007 Diana, , 2021 jaar
kinderen : geen!

25/03/2007 om 23:37:55

Hoi Saskia, Ik vind adoptie zelfs een heel mooi iets en misschien ga ik n van de jaren ook wel een broertje of zusje voor Dieter adopteren, maar ik heb in de buurt al heel wat geadopteerde kinderen gezien die het tijdens hun puberteit nog eens extra moeilijk kregen. Het is maar normaal dat die kinderen zich vroeg of laat serieuze vragen gaan stellen over waarom hun ouders hen in de steek gelaten hebben of wat er mis gegaan is met hun echte familie, maar het vraagt wel heel veel van je als ouder. Ik denk dan ook dat je voor adoptie niet gewoon stevig in het leven moet staan, maar echt op alles moet voorbereid zijn. Vooral als ze ouder worden en ze willen graag naar hun land. Ik zou het er wel moeilijk mee hebben ze dan te laten gaan geloof ik. Kinderen loslaten is zowiezo al niet evident! Ik hoop dat er hier vroeg of laat toch ouders reageren die ervaring hebben met adoptie!
Citeren

Adoptiemama
Nieuw
Berichten : 1
Berichten
Famisurfer sinds : 02/05/2007 Sandra, Sint-Niklaas, 50 jaar
kinderen : geen!

02/05/2007 om 13:42:30

Ik ben trotse mama van een adoptiekindje. Ons dochtertje was 1,5 jaar oud bij haar adoptie en ondertussen zit haar eerste schooljaar er bijna op. Zij is nu 3 jaar. Tot nu toe verliep alles zonder noemenswaardige problemen. Omdat alles heel goed is meegevallen, hebben we vorige week onze tweede adoptieprocedure opgestart. Afwachten maar... Onze ervaring is dus nog vrij beperkt, maar als je nog vragen hebt, stuur gerust een mailtje sandra_laheyne[AT]-.com Groetjes en alvast veel succes!
Citeren

Gast
Nieuw

03/05/2007 om 16:10:14

bedankt
Citeren

niekje
Nieuw

22/06/2007 om 11:15:45

hoi adoptie mama wij zijn ook een procedure opgestart maar we vinden het raar dat na een 1.5 jaar nog niks gehoordt hebben ze zeiden wel drie jaar wacht tijd maar wat houd dat eigelijk in dan weet jij iets meer daar over te vertellen . [:2:]
Citeren

Gast
Nieuw

05/08/2007 om 1:31:24

hallo allemaal [color=red][/color] waar blijven die antwoorden allemaal adoptie is precies waar iedereen moeilijk over kan praten ... vind dat heel spijtig.....zou graag meer infomatie willen want nu na 1.8 maanden ben ik nog niet wijzer geworden hoe dat in zijn werk gaat je hoor van alle kanten wat anders zeggen raar zou nu echt wel de goede manier willen weten ...... en 3 jaar wacht tyd is wel erg lang als je weet dat ik geen tyd te verliezen heb ....adoptie geld maar tot 40 jaar zeggen ze dus ... hurry up ..! [:22:]
Citeren

AA
Nieuw

05/08/2007 om 22:30:28

Indien jullie meer informatie wensen zou ik echt eens contact opnemen met kind en gezin. In hun informatiemap staat alles over de verschillende adoptieorganisaties, landen, wachttijden, enzovoort. Er is ook een cursus die je een inzicht geeft in de driehoek kind, adoptiemoeder en biologische moeder. Ikzelf heb een geadopteerd kindje en een biologisch kindje. Twee ongelooflijke schatten. Wij zijn ondertussen ook bezig aan een tweede procedure. Ik heb naar mijn gevoel twee eigen kinderen, er zit echt geen verschil tussen. Hoewel dit voor sommige mensen heel moeilijk te geloven is. En naar de toekomst toe wil ik enkel dat mijn kinderen evolueren naar gelukkige mensen die weten wat ze willen en er ook in geloven dat ze dit kunnen bereiken. En als ons kindje eens terug wil naar het geboorteland, dan zullen wij dit zeker steunen. Als ik geadopteerd was zou ik ook willen weten waar ik vandaan kom. Er willen gaan wonen zou een moeilijke keuze zijn aangezien je met heel verschillende culturele gewoonten zit, een andere taal enzovoort. Ik acht de kans dat een van mijn kinderen naar het buitenland zou gaan dus gelijk. Ik hoop hiermee enkele vragen te hebben kunnen beantwoorden.
Citeren

gerdagoor
Nieuw

03/04/2008 om 9:35:15

Hallo Saskia, Ik heb 2O jaar geleden een zoon geadopteerd uit India en heb het me nog geen seconde beklaagd! Net zoals bij andere kinderen krijg je heel veel liefde terug voor je inzet. Natuurlijk zijn er ook zorgen en moet je misschien iets meer opboksen tegen de opmerkingen van de buitenwereld zeker als het om een "gekleurd" kindje gaat. Als ik mijn adoptiekind voor het eerst zag hield ik er op slag even veel van als van een uit mijn eigen buik geboren kind, dus daar moet je zeker niet over twijfelen. Het moeilijkste vond ik wel heel de papierwinkel en het psychologisch binnenstebuiten keren van je persoonlijkheid bij de adoptieprocedure, maar het loont zeker en vast de moeite. Dus van mij alleen maar positieve ervaringen!
Citeren

Nichtje
Nieuw

05/04/2008 om 13:41:10

Hoi mijn nichtje en haar echtgenoot zitten midden in de procedure. Om ons te laten meevolgen hebben ze een site opgestart: http://users.telenet.be/kind81/# Daar staan een aantal handig links op Veel succes en goede moed!
Citeren

Blijf op de hoogte ! Activiteiten, recepten, wedstrijden,
Ik zoek
een adres!

Mijn kortingen
Peps binnenspeeltuin voor
10% voor speeltuinen. Voor verjaardag en kastelen huren een...
Vaderzoon.be
10% korting op vertoon van Famidookaart...
ABCzaam
20 euro korting op vertoon van Famidookaart...
Meer kortingen [+]

Fatal error: Call to undefined method famiweb::close() in /var/vwww/vhosts/famidoo.be/httpdocs/famidoo/forum_nl/fmessages.php on line 2341